Kontynuując naszą nową tradycję poszukiwania powodów do świętowania w codzienności – odkryliśmy Europejski Dzień Śniadania, który przypada właśnie dzisiaj, 24 kwietnia. To wspaniała okazja, by urozmaicić nieco plan dnia: przygotować sobie coś szalonego, wyjątkowego; może włączyć się bardziej aktywnie w same przygotowania albo podzielić z innymi przepisem na swój ulubiony poranek. Podrzuciliśmy ten pomysł naszym Uczestnikom, a oto wyniki!

Moje zdrowe śniadanie.
Wieczorem mama zalewa wrzącą wodą błyskawiczną owsiankę . Dorzuca garść żurawiny. Rano owsiankę słodzę  łyżką miodu. Następnie smaruję chleb dyniowy masłem. Na to biały ser.  Posypuję to kiełkami brokuła. Dodatkowo kilka rzodkiewek i trochę czerwonej papryki. Popijam herbatą. Wszystko bardzo mi smakuje.

Michał, uczestnik WTZ “Pomoc Maltańska”

(zdjęcie w nagłówku Lukas za pośrednictwem serwisu Pexels)