Co prawda zajęcia w pracowni Gospodarstwa Domowego nie będą się odbywać jeszcze kilka tygodni – ale nic nie stoi na przeszkodzie, abyśmy w tym czasie podzielili się z Wami przepisami, z których możecie skorzystać we własnym #ZostańWDomu zaciszu 🙂

Składniki:

  • opakowanie drobnego marakonu (polecamy świderki)
  • świeży brokuł
  • puszka kukurydzy
  • słoik suszonych pomidorów
  • pół szklanki ziaren słonecznika
  • wędzony udziec kurczaka
  • Maggi
  • ok pół słoika majonezu (wg. uznania)
  • 2-3 łyżeczki łyżeczki musztardy (j.w.)
  • sól, pieprz

Wykonanie:

Makaron i brokuł gotujemy al’dente, studzimy. Brokuł, odsączone z oleju pomidory oraz oddzielone od kości mięso drobno kroimy. Odsączamy kukurydzę. Słonecznik prażymy na suchej patelni.

Wszystkie składniki wsypujemy do dużej miski, dodajemy majonez, musztardę, maggi oraz przyprawy. Wszystko dokładnie mieszamy – i chłodzimy w lodówce.

Smacznego!

(zdjęcie w nagłówku: Adonyi Gábor za pośrednictwem serwisu Pexels)