Czy Państwo wiedzą, że 2 lutego przypada dzień naleśnika?
Można zaryzykować stwierdzenie, że prawdopodobnie naleśniki lubią wszyscy, no a w każdym razie wielu ?. Z tej okazji poprosiliśmy naszych uczestników o przygotowanie na różne sposoby swoich ulubionych naleśników i podzielenie się zdjęciami. Jak widać, kreatywność jest spora.

Michał, Karolina, Joasia zabrali się ostro do pracy i pokazali swoje kulinarne cudeńka. Jak na prawdziwego kucharza przystało, Michał z dużą gracją podrzuca swojego naleśnika, pokazując również jego „lotnicze walory”. Naleśnik spadał na rozgrzaną patelnię z niesamowitą precyzją.
W końcowym efekcie powstały dwa naleśniki: na ostro (krokiety z kapustą i pieczarkami z sosem grzybowym) i na słodko (z serem i powidłami). Karolina upichciła naleśnika w wersji na słodko. Kuba również pokazał swoją wersję naleśnika, na ostro czyli krokiety. Natomiast Joasia przyrządziła tę potrawę na słodko z serem i chyba z masą kakaową. Wszystkie dania wyszły niemal po królewsku, przez co możemy śmiało napisać, że dzień naleśnika został należycie uczczony ? Tym, którym przyjdzie ochota na zrobienie naleśników, z góry życzymy smacznego!