Składniki 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego
400 g piersi z kurczaka
3 łyżki przyprawy do ziołowego kurczaka Knorr bez dodatku soli

200 g pieczarek (może być więcej)
100 g sera żółtego tartego
1 żółtko
1 cebula
natka pietruszki (posiekana) 
1 ząbek czosnku
1 szczypta pieprzu czarnego mielonego
1 szczypta soli

Przygotowanie

Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, doprawić do smaku solą i pieprzem oraz przyprawą do ziołowego kurczaka. Rozgrzać patelnię i usmażyć.
Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na rozgrzanej patelni. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę oraz pokrojone pieczarki. Kiedy woda odparuje, dodać usmażonego kurczaka oraz posiekaną natkę pietruszki. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Ciasto francuskie podzielić na kwadraty. Nałożyć na środek dwie łyżki farszu i zlepić ze sobą końce po obu stronach. Posypać tartym serem.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni.
Ciasto posmarować żółtkiem i piec przez 20 minut.

Smacznego!